MSPSS: is there life after the helpdesk?

sharing solutions to uncommon IT problems

IIS6 – Classic ASP – Special characters being displayed as �

leave a comment »


Hello,

I haven’t posted anything in a while maybe a bit because I got lazy and/or maybe because I’m thinking of writing a big article about my last experience in the Philippines and I can put my mind to it…

Anyway… today I fixed an unusual problem on one of our websites, it was displaying special characters (like the accented i “í” or the ©) as “�”.

I knew right away the problem was somehow due to the wrong charset being referenced in the page. Initially I thought it could be due to the hex string problem I already wrote about some time ago but I couldn’t find said string anywhere in the text.

Eventually I found out that the problem was caused by this line:
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=utf-8″>

Removing the “; charset=utf-8” fixed the issue.

HTH,

Roberto.

Advertisements

Written by zantoro

March 5, 2014 at 2:25 pm

Posted in IIS

Tagged with ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: